PRAKTISCHE MINIGIDS VOOR STRATEGISCH HR – VRAAG HEM HIER AAN!

Vaak hoor ik dat de groei van organisaties heel wat vraagstukken met zich meebrengt, o.a. op vlak van personeelsbeleid. Logisch, want HR vormt één van de hoekstenen van je organisatie. Het opzetten van een strategisch HR-beleid is echter vaak niet evident. Daarom schreef ik een praktische minigids voor strategisch HR.

Een integraal en gedragen beleid

Zelf geloof ik in een beleid dat de verschillende HR-domeinen met elkaar verbindt. Bovendien steeds vertrekkende vanuit de strategie en de waarden van jeorganisatie. Zo zet je een proactief en consequent beleid op dat de verschillende HR-domeinen integreert. Denk aan werving en selectie, intern talentmanagement, waardering van medewerkers, loonbeleid, leiding geven enz.

Tegelijk vind ik ook dat een HR-beleid draagvlak moet hebben bij de medewerkers. Betrek hen waar mogelijk om zo tot een praktische en resultaatsgerichte aanpak te komen. Zo laat je je beleid ook werkelijk werken.

Hoe hieraan te beginnen?

Ik werkte deze visie en aanpak uit in de praktische ‘minigids voor strategisch HR’. Daarbij geef ik je mijn inzichten, gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring in HRM. Ik reik je in 10 stappen een aantal handvaten om deze inzichten om te zetten in de praktijk.

Visueel stel ik deze visie graag voor via een wiel. Het centrum van het gebeuren zijn je missie, visie, strategie en waarden. Al de rest hangt daarrond en krijgt van daaruit vorm.

Strategisch HR

Vanaf het moment dat je als management de strategie voor je onderneming bepaalt, zet je best ook HR aan tafel. Zo kunnen er op dat moment al een aantal kritische vragen gesteld worden. Op die manier denk je meteen na over een personeelsbeleid dat je strategie ondersteunt.

Voornaam

 Ik ben akkoord met de privacyverklaring van Covali

Email addres:

Ik geloof oprecht in de meerwaarde van HR voor jouw business!

PS: in een eerder artikel gaf ik je mee hoe je bijvoorbeeld opleidingsplanning strategisch kan aanpakken. Je herleest het hier.

Deel dit bericht

Lees ook ...

Mentale gezondheid en welbevinden op het werk in België: 5 leerpunten en to do’s!

Recent volgde ik een webinar omtrent mentale gezondheid en welbevinden op het werk in België. Een webinar naar aanleiding van een grootschalig onderzoek van Indeed in het kader van werken aan welzijn. Blij dat ik het volgde want sommige cijfers spraken regelrecht tot de verbeelding! Het geeft maar aan hoe belangrijk werken aan welzijn is en welke gevolgen dit kan hebben als je het niet doet. De moeite om verder te delen vond ik. Mijn visie en tips krijg je erbij:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische minigids