Selectie, assessment en development: gericht advies en ondersteuning in de zoektocht naar jouw ideale medewerker

high five

Ben je op zoek naar die medewerker die echt bij jullie past?

  • Weet je niet waar te beginnen met de profielbepaling, het opstellen van een vacaturetekst of weet je niet waar te zoeken?
  • Of heb je interne kandidaten die je graag wil screenen?
  • Heb je zelf niet de tijd, of geen expertise of tools in huis om dit optimaal aan te pakken?

Ik bied met plezier ondersteuning in het volledige proces of een stukje daarvan!

Met werving en selectie als rode draad doorheen mijn carrière geef ik je gericht advies of neem ik het proces over.

Ik help jou met:

Profielbepaling

Aan de hand van een grondig gesprek ga ik na wat je nodig hebt in functie van je doelstellingen, maar wil ik ook weten hoe jullie cultuur in elkaar zit. Op die manier stel ik een profiel op met aandacht voor kennis, competenties en talenten, maar ook met aandacht voor jullie bedrijfswaarden.

Vacaturetekst

Ik ga niet altijd voor de ‘standaard’ tekst maar zoek naar een manier die jouw ideale medewerker aanspreekt en op een eerlijke manier weergeeft waar jullie als werkgever voor staan. Op jullie lijf geschreven dus.

Werving

Ik ondersteun in de zoektocht naar geschikte kandidaten en gebruik hiervoor diverse kanalen, opnieuw in functie van het gezochte profiel.

Screening

Zowel een eerste cv-screening, korte intakegesprekken als grondige selectiegesprekken neem ik voor mijn rekening. We spreken af op welk moment kandidaten naar jullie doorstromen.

Examens

In het geval van formele examenprocedures ondersteun ik bij het afnemen en verbeteren van de testen en kan ik zetelen in de examenjury.

Een kort psychotechnisch onderzoek

Hierbij onderzoeken we de motivatie van de kandidaat, enkele persoonlijkheidskenmerken en nemen we aanlegtesten af. Zo krijg je op een snelle manier al een aantal antwoorden.

Een volledig assessment center

Dit is uitgebreider en gaat dieper in op persoonlijkheid en aanleg maar gaat ook bepaalde competenties na. Ook een diepte-interview maakt hier deel van uit. De volledige oefening wordt begeleid door twee getrainde assessoren die op maat van jouw organisatie de kandidaat analyseren.

Een ontwikkelingsgericht development center

Wanneer je een zicht wil krijgen op het ontwikkelingspotentieel van je medewerker en een gericht leertraject wil opstellen, raden we een development center aan. Dit is gericht op het ontwikkelen van het zelfinzicht van de deelnemers over hun sterktes, valkuilen, communicatiestijlen, enz. en leidt tot een concreet persoonlijk ontwikkelingsplan.

Het inwerken van de gekozen kandidaat

Het belang van een goede introductie kan absoluut niet onderschat worden. Ik help jou om op maat van de kandidaat en de functie een gericht inwerkplan op te stellen.

Ik ontzorg je doorheen het hele proces op de punten waar jij dat nodig vindt en op de manier die jij wenst, altijd afgestemd op jouw organisatie en jouw team.

Ik ga graag met je aan de slag!

Als ervaren HR-manager, psycholoog en coach ben ik getraind in het screenen van mensen. Het is als het ware de rode draad doorheen mijn carrière en ik stel mijn kennis dan ook graag ter beschikking voor je.

Is het nu gericht advies waarmee je zelf aan de slag kan, of in de vorm van concrete hulp, we zetten alles in het werk om voor jou die geschikte medewerker te vinden!

Testimonials

Contacteer me

Wil jij jouw selectieproces optimaal en professioneel laten verlopen met behulp van ervaren experts?
Covali - Hilde Lipkens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische minigids