Van HR-strategie tot operationele ondersteuning!

ondergesneeuwd

Weet je wat ik vaak zie bij succesvolle ondernemers aan het hoofd van een groeiende KMO?

 • Ze lopen van hier naar daar om van alles te regelen. ’s Avonds als iedereen naar huis is beginnen ze eindelijk aan ‘hun eigen werk’
 • Allerlei vragen komen bij hen terecht, o.a. die rond personeel: collega’s die in conflict zijn, mensen die vertrekken, nieuwe mensen zoeken, dringend praten met die collega die er ongelukkig bij loopt, enz. Dit vraagt tijd en energie, terwijl ze die liever aan hun business besteden
 • Ze staan vaak alleen in deze kwesties omdat er in huis niemand met expertise is om hierover eens te sparren of hun vooruit te helpen

Is dit ook jouw realiteit?

Wat als ik jou kan helpen om je organisatie zo te ondersteunen dat jij je op je business kan focussen en je personeel in de juiste richting mee beweegt?

‘Hoezo?’, hoor ik je al vragen.

Wel, door te focussen op wat jij met je organisatie wil bereiken en wat jij daarvoor nodig hebt!
 • Strategisch het HR-beleid uitzetten
 • Of de bijhorende processen onder de loep nemen, uitwerken of optimaliseren
 • Of je te ontzorgen in de dagelijkse uitvoering zodat jij kan focussen op andere dingen
Van strategie tot operationele ondersteuning werk ik met jou aan een HR-beleid dat klopt, waarbij de verschillende domeinen op een logische manier samenhangen.
 • Pragmatisch en hands-on, gebaseerd op inzichten die werken
 • Mensgericht zodat jullie HR-beleid gedragen wordt in de organisatie
 • Onderbouwd vanuit jouw ondernemingsstrategie en -doelstellingen
 • Integraal of gefocust op een deelproces, in functie van jullie noden

Zo krijg jij:

 • De juiste medewerkers op de juiste plaats
 • Gelukkige medewerkers die het beste van zichzelf geven
 • Op maat uitgewerkte persoonlijke ontwikkelingsplannen
 • Heldere en constructieve feedbackgesprekken
 • Een vlotte interne communicatie
 • Leidinggevenden die sterk staan
 • Heldere procedures en policies

En dit is maar een greep uit wat mogelijk is…

Ik ben Hilde en ik help jou graag om het beste naar boven te halen in jouw mensen en jouw organisatie zodat jullie samen volle bak vooruit kunnen!

Waarom kies je voor mij?

Ik doorzwom, op intussen meer dan 25 jaar, al heel wat watertjes, van kleine tot (delen van) grote organisaties, zowel in de privé als bij de overheid, van ondersteunende HR- tot managementfuncties en coach. Vanuit deze rijke ervaring groeide mijn visie op een strategisch HR-beleid en ik popel om dit nu door te geven aan organisaties die hier beter van kunnen worden.

Laatst gaf iemand mij de kaart van de kolibrie. Ik kende de betekenis niet, maar ze past wonderwel bij mijn aanpak:

Ik vraag van jou vooral de overtuiging en de goesting om ‘erin te vliegen’, met daarbij de nodige tijd en openheid die nodig is om ons project te laten slagen.

Zit je nog met vragen zoals:

Investeren in personeelsbeleid kan al snel renderen. Je beslissingen zullen gebaseerd zijn op een duidelijke visie en daardoor vaak beter of effectiever zijn. Denk maar aan de kost van een foute aanwerving: je betaalde de selectieprocedure, de tijd die collega’s staken in het inwerken van de nieuwe medewerker, het loon van de medewerker zelf die niet rendeerde, enz. om daarna helemaal opnieuw te moeten beginnen. Niet alleen weggegooid geld, maar ook frustraties bij je huidige medewerkers…
Door met mij in zee te gaan, koop je mijn tijd in. Ik neem je een heel stuk van het werk uit handen waardoor zaken sneller vooruit kunnen gaan. Natuurlijk overleg ik graag regelmatig met je, maar je hoeft niet alles zelf meer te doen en kan je kostbare tijd aan andere zaken besteden.
Medewerkers hebben veel talenten, dat klopt. Maar ze hebben ook hun dagelijkse job die veel van hun tijd inneemt waardoor zaken vertraging oplopen. Daarnaast is een externe kijk vaak net verfrissend en doe je op die manier andere inzichten op. Bovendien is het verstandig om soms gevoelige zaken net door een objectieve, externe partij te laten opnemen.

Testimonials

Overtuigd?

Meld je dan aan voor een intakegesprek waarin we verder kennis maken en bekijken hoe ik jou kan ondersteunen bij je personeelsbeleid!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische minigids