Werk gericht aan je personeelsbeleid dankzij een heldere analyse en advies!

Covali - weg kwijt
 • Wil je je personeelsbeleid professionaliseren maar weet je niet waar je moet beginnen?
 • Behandel je personeelsvraagstukken zoals ze zich voordoen maar krijg je er op die manier geen lijn in? 
 • Ben je bent ervan overtuigd dat een goed personeelsbeleid je organisatie vooruit helpt, maar is er niemand die hier werk van kan maken?
 
Wat als je een handvat zou hebben dat je hierin op weg helpt?

Een concreet actieplan zodat jij weet waarop je moet inzetten?
 

Een actieplan dat gedragen wordt vanuit de organisatie en dus meer kans op slagen heeft?

Wel, dan is de HR-optimalisatie scan iets voor jou!

De HR-optimalisatie scan biedt jou:

 • Een overzicht van de zaken die jouw personeelsbeleid sterk maken, zaken die een meerwaarde zijn en die je best behoudt
 • Een overzicht van de zaken die gemist worden of die anders aangepakt kunnen worden, punten die verbeterd of geïmplementeerd kunnen worden
 • Een analyse die gebaseerd is op de input van al jouw belanghebbenden: de directie, de leidinggevenden én de medewerkers
 • Een helder advies, mèt quick wins, over de te volgen richting om voor jouw organisatie een krachtig personeelsbeleid neer te zetten!

Hoe we daarvoor zorgen?

 • We raadplegen alle betrokken partijen, op elk niveau in de organisatie zodat we een helder beeld krijgen van de perceptie van het personeelsbeleid, van wat gewaardeerd wordt en waar er nog meer aandacht aan besteed mag worden
 • Dit doen we op een praktische en gerichte manier, via workshops, aan de hand van vraag en antwoord, post-it oefeningen enz. maar ook via analyse van bestaand materiaal
 • Tegelijk krijgen jullie een masterclass over hoe een strategisch personeelsbeleid eruit ziet, gebaseerd op wie jullie als organisatie zijn en wat jullie willen bereiken, op ieders maat

"Clients do not come first – people come first. If you take care of your people, they will take care of your clients. "

De scan bestaat uit 4 workshops van een halve dag:

1
Met de directie en het managementteam

2

Met een aantal functionele leidinggevenden

3

Met een groep van medewerkers

4

Met de experts op vlak van HR, interne communicatie en preventie

Na deze scan krijg je:

 • Een helder overzicht van de sterktes van jouw personeelsbeleid en weet je welke zaken gewaardeerd worden
 • Een overzicht van mogelijke verbeterpunten en de zaken waar je nog op kan inzetten
 • Een indicatie van prioriteiten en advies over hoe dit verder aan te pakken
 • Een aantal quick wins waarmee je onmiddellijk aan de slag kan

Waarom kies je voor mij?

Omdat ik in jouw schoenen gestaan heb. Ik ben jaren zelf HR-manager geweest en weet hoe lastig het is om een goed personeelsbeleid op de kaart te zetten. Ik zat ook achter mijn bureau mijn hoofd te breken over wat ik kon doen om dat personeelsbeleid dat ik in mijn hoofd had geïmplementeerd te krijgen, doorleefd te krijgen. Ook ik heb ervaren dat dat niet gemakkelijk is en vaak niet lukt.

Ik leerde dat het veel krachtiger is om samen met mijn medewerkers hierover na te denken. Ik leerde input te vragen van leidinggevenden die dit personeelsbeleid elke dag opnieuw in de praktijk moeten brengen. Als zij er niet achter staan, werkt het niet.

Ik zag vooral ook dat medewerkers het enorm waardeerden wanneer ik hen betrok bij het vormgeven van bepaalde zaken. De energie ging meteen stromen.

 

Dat is waarom ik absoluut voorstander ben van workshops met de mensen over wie het gaat: leidinggevenden, medewerkers, HR, directie. Omdat ik zie dat het werkt.

Ik vraag van jou en je medewerkers daarom eerst en vooral goesting om erin te vliegen, met daarbij de nodige openheid die nodig is om zoveel mogelijk informatie uit deze scan te halen.

Zit je nog met vragen zoals:

Investeren in personeelsbeleid kan al snel renderen en loont zeker de moeite!
Je beslissingen zullen gebaseerd zijn op een duidelijke visie en daardoor vaak beter of effectiever zijn. Denk maar aan de kost van een foute aanwerving: je betaalde de selectieprocedure, de tijd die collega’s staken in het inwerken van de nieuwe medewerker, het loon van de medewerker zelf die niet rendeerde, enz. om daarna helemaal opnieuw te moeten beginnen. Niet alleen weggegooid geld, maar ook verspilde tijd en een hoop frustraties bij je huidige medewerkers…

Omdat jouw bedrijf hier beter van wordt en dit advies je helpt om nóg beter resultaten neer te zetten, komt de kost van deze scan bovendien in aanmerking voor een tussenkomst van 30% door de KMO-portefeuille!

Door met mij in zee te gaan, koop je mijn tijd in. Ik neem je een heel stuk van het werk uit handen waardoor zaken sneller vooruit kunnen gaan. Natuurlijk heb ik je regelmatig nodig, maar je hoeft niet alles zelf meer te doen en kan je kostbare tijd aan andere zaken besteden.
Medewerkers hebben veel talenten, dat klopt. Maar ze hebben ook hun dagelijkse job die veel van hun tijd inneemt waardoor zaken vertraging oplopen. Daarnaast is een externe kijk vaak net verfrissend en doe je op die manier andere inzichten op. Bovendien is het verstandig om soms gevoelige zaken net door een objectieve, externe partij te laten opnemen.

Overtuigd?

Ben je klaar om die topwerkgever te worden?

Meld je dan aan voor een intakegesprek waarin we verder kennis maken en bekijken hoe we jouw personeelsbeleid kunnen optimaliseren!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische minigids