Sta aan het roer van jouw carrière!

Moe

Herken je dit?

 • ‘Mijn energie is weg, de fut is eruit. Opstaan wordt elke dag zwaarder: moet ik echt gaan werken?’
 • ‘Ik wil van job veranderen maar al die vacatures spreken me niet echt aan, ik weet eigenlijk ook niet echt wat ik zoek en leg de vacatures dan maar weer aan de kant’
 • ‘Ik ben mijn job zo beu maar weet niet wat ik anders nog kan doen, help!’
 • ‘Waarvoor doe ik mijn job eigenlijk nog? Wat is de zin ervan?’

Wat als:

 • Je inzicht krijgt in je talenten en dit kan gebruiken om je droomjob vorm te geven?
 • Je wèl weet wat je wil en wat voor jou belangrijk is, en dus ook weet hoe je in dat oerwoud van vacatures moet gaan zoeken?
 • Je die droomjob vindt en elke ochtend weer goesting hebt om te gaan werken?
 • Je kan functioneren in een context die bij je past, waar je jezelf kan zijn en je talenten volledig tot uiting kunnen komen?
Dan is loopbaanbegeleiding misschien wel iets voor jou!
Samen designen we jouw droomjob, helemaal vanuit jou zelf!

De methodiek van Job Design

Hiervoor werk ik samen met Job Design. De methodiek van Job Design is uniek en gericht op wie jij bent, wat er binnen in jou leeft en wat voor jou belangrijk is.

Gebaseerd op ervaring en op wetenschappelijk onderzoek.
Je krijgt inzicht in je talenten, in de context waarin je best functioneert, in de zaken die voor jou belangrijk zijn om je thuis te voelen en je job graag te doen, enz.

Hiervoor ontwikkelde en gebruikt Job Design een aantal concrete tools en oefeningen waarmee we praktisch aan de slag gaan. We onderzoeken in de breedte én in de diepte om vervolgens hier uit te halen wat voor jou belangrijk is.

Kippenvel als je ontdekt wat je ècht wil…

Aan het einde van het traject heb jij inzicht in jouw motivatoren, in de zaken die jij nodig hebt om gelukkig te zijn in je job.

Of dat nu het bijschaven van je huidige job is, het veranderen van functie of van werkgever of de stap zetten naar het ondernemerschap. Het kan allemaal, maar jij gaat weten welke stappen je zal zetten richting je droomjob!

Logo VDAB
Logo Job Design

Job Design is een door VDAB erkend loopbaancentrum.

Als je aan de voorwaarden van VDAB voldoet, heb je recht op 2 loopbaancheques. Per cheque betaal je 40 euro en dit is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding met de eerste cheque en 3 uur loopbaanbegeleiding met de 2de cheque. Zo betaal je slechts 80€ voor 7 uur individuele loopbaanbegeleiding terwijl de werkelijke kost 982€ (excl BTW) bedraagt.
Ik ben Hilde en ik help jou graag om jouw droomjob vorm te geven!

Waarom ik dit graag doe?

25 jaar deed ik met hart en ziel mijn jobs. Alle domeinen van HR heb ik gezien en graag gedaan. Ik heb mezelf hierin ook zien en voelen evolueren: van best wel taak- en resultaatgericht naar meer en meer mensgericht.

Ik voelde ook dat er zich een spanning aan het opbouwen was tussen deze twee: de organisatie die nog steeds sterk focuste op de harde kant, en ik die meer en meer aandacht voor de mens wilde inbouwen.

En toen sloeg het toe: ik wist het niet meer, het was op. Huilend, niet-meer-slapend, piekerend, gepikeerd, en noem maar op. Het positieve was ver te zoeken.
​Achteraf gezien was dit een cadeau. Het heeft me verplicht eens goed na te denken over hoe het zover gekomen was.
​​​Wat maakte dat ik niet meer gelukkig was, dat ik er geen zin meer in had? Waar ergerde ik me aan, wat waren de zaken waar ik niet (meer) mee om kon gaan? En wat wilde ik dan wel? Wat deed ik graag, waar was ik goed in? Zelfs aan dat laatste ging ik twijfelen.

​Tot ik mijn moed bijeen geraapt heb en ben gaan lezen, schrijven, oplijsten, oefeningen maken. Op die manier rijpte het inzicht, vielen puzzelstukjes samen en begon mijn blik te veranderen. Blokkages maakten plaats voor mogelijkheden, ik durfde weer breder te kijken en te gaan dromen. En uiteindelijk de stap te zetten die me bracht waar ik vandaag sta. En ik heb er nog geen moment spijt van.

Integendeel, het heeft me ertoe gebracht anderen ook te willen helpen in dit proces omdat ik weet hoe waardevol het is. Het is soms een hele stap, maar hij is het waard om te zetten. Als coach wil ik je hierin graag begeleiden. Het is niet altijd evident en best wel spannend, maar ik help je tot die inzichten te komen waarvan jij voelt dat je er iets mee moet doen.

Zit je nog met vragen zoals:

Job Design is een erkend loopbaancentrum waardoor je gebruik kan maken van de loopbaancheques van VDAB, tenminste als je voldoet aan 5 voorwaarden:

 1. je woont in Vlaanderen of Brussel
 2. je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
 3. je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige
 4. je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding
 5. je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen in het Nederlands

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques kan enkel gevolgd worden op aanvraag en initiatief van de werknemer of ondernemer. Een werkgever kan in principe geen gebruik maken van loopbaancheques voor de begeleiding van de personeelsleden.

Op deze algemenen voorwaarden zijn er 4 uitzonderingen waardoor je toch nog in aanmerking kan komen voor VDAB loopbaancheques. Je vindt meer info op de website van VDAB.
Twijfel je of je in aanmerking komt? Stuur dan een mailtje naar VDAB: lb.cheque@vdab.be

Vraag gewoon een vrijblijvend intakegesprek aan en stel je vraag. Gedurende een telefoontje van 20 à 30 minuten luister ik naar jouw verhaal. Jij vraagt me wat je wil weten over onze aanpak, hoe we omgaan met jouw vraag, of je in aanmerking komt, welke mogelijkheden er zijn enz. Daarna beslis je of je je traject wil aanvatten en wanneer je wil starten.

Testimonials

Ik ben er klaar voor en wil heel graag een intakegesprek!

Klaar om werk te maken van jouw droomjob?

Meld je dan aan voor een intakegesprek waarin we verder kennis maken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische minigids